duminică, 1 martie 2015

Relatia dintre profesor si calculator

In ultimii ani, avansul tehnologic a promovat utilizarea calculatorului in procesul didactic, astfel instruirea asistata de calculator a devenit una dintre metodele de invatamant de baza in procesul didactic modern.
 Aceasta metoda didactica valorifica principiile de modelare si analiza ciobernetica a activitatii de instruire in contextul noilor tehnologii informatice si de comunicatii, caracteristice societatii contemporane.


      Drumul spre reusita in invatare este asigurat de coeziunea dintre cei trei participanti activi, si anume profesorul, elevul si calculatorul. Calculatorul preia multe dintre functiile si sarcinile , care, prin traditie apartineau profesorului. Mai mult calculatorul devine un mijloc de interventie directa in organizare situatiilor de invatare. Sau calculatorul poate indeplinii un rol de  tutorial, ajutand elevii sa progreseze mai repede si cu rezultate satisfacatoare.



      Insa  instruirea asistata de calculator ii ofera  profesorului disponibilitati de timp si posibilitati de a folosi acest timp ocupandu-se de organizarea invatarii, de structurarea continuturilor, de stimularea creativitatii elevilor.
      Astfel,  in acest context profesorul devine un consultant, dar si un coordonator  al procesului didactic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu