marți, 2 iunie 2015

BLENDED LEARNING

In data de 23.04.2015 am luat parte la cel de-al 5-lea curs, la disciplina IAC, curs sustinut de domnul profesor Bogdan Logofatu in sala 219.
A fost un curs interesant, din punctul meu de vedere, un curs din care am aflat lucruri interesante.

       Tema principala a fost ,,Invatamantul online”, cuvantul cheie fiind ,,online”.
       Domnul profesor ne-a vorbit despre cele doua Departamente, si anume Invatamant la ZI si Invatamantl la distanta (ID). Acestea doua le regasim si in cadrul Universitatii Bucuresti.
       Despre ofertele educationale , programele de studiu avem detalii pe pagina http://www.credis.ro/  sau pe pagina http://www.unibuc.ro/ Cele doua metode sunt reglementate de standardele date de ARACIS.
       Ceea ce nu stiam pana acum , este faptul ca cele doua diplome pe care studentii le primesc la sfarsitul oricarui Departament ( ZI si ID) sunt echivalente, fapt precizat in legea nr.1.
       Ceea ce pentru noi inseamna ID, in stainatate se numeste  Blended Learning.
In anul 2006 apare primul ,,Manual de Blended Learning” scris deC. J. BONK si C.R GRAHAM. Blended Learning este acel sistem care combina interactiunea directa dintre profesori  si studenti cu instruirea asistata de calculator. Ideea de baza a acestui sistem o reprezinta ,, alegerea” oferita utilizatorilor, favorizand alegerea de catre profesori a celor mai bune metode de predare  care sa se plieze de stilul de invatare al studentilor,oferind astfel posibilitatea realizarii unui invatamant centrat pe student.
        Tot in cadrul acestui curs ni s-a prezentat evolutia tehnologiei, ilustrata in imaginea de mai jos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu